Talvitie Design

Portfolio

Portfolio

 

FUNKKISTALON MUUTOS MUSEOSTA KODIKSI

Tämä 30-luvulla rakennettu ja museonakin aiemmin toiminut funkkistalo peruskorjattiin täysin vesikatosta salaojiin ja samalla se remontoitiin ja sisustettiin lapsiperheen yksityiskodiksi sekä toimitilaksi.

TOIMITILASUUNNITTELUA ISÄNNÖINTI WARMALLE

Kolme isännöintitoimistoa muuttui yhdeksi ja heille suunniteltiin vanhan vaateliikkeen tiloihin uusi, upea toimisto. Remonttiprojekti oli varsin kokonaisvaltainen ja liikkeelle lähdettiinkin ns. from scratch eli seiniä kaadettiin ja uusia rakennettiin. Sisustus ja väritys koottiin tarkasti heijastelemaan uuden yrityksen imagoa.

 

KLASSINEN SISUSTUS KULTTUURIKOTIIN

Omakotitalon kaikki pinnat, keittiötä myöten, päivitettiin vastaamaan paremmin uusien talonomistajien makua. Kaluste- ja valaisinhankintoja tehtiin jokunen, mutta pääosin sisustus toteutettiin asukkaiden entisiä kalusteita käyttämällä. Persoonallinen loppusilaus kotiin saatiin asettelemalla runsas taidekokoelma näyttävästi esille.

KAHDEN AIKUISEN KERROSTALOKOTI

Tähän 50-luvun kerrostalokolmioon tehtiin täydellinen sisustussuunnitelma sekä piirrettiin ja toteutettiin uusia säilytysratkaisuja lähes joka huoneeseen. Kapeaan eteiseen saatiin rutkasti säilytystilaa, kun sinne suunniteltiin 40cm syvä kaapistokokonaisuus, jossa samassa on myös laskutilaa, istuin sekä sähkökaapin ja vanhan patterin peittävä yksikkö.

 

70-LUVUN TALON UUSI KYLPYHUONE

Vaikka tämän omakotitalon kylpyhuone suunniteltiin kokonaan uusiksi, sen ilmeessä ja värityksessä haluttiin säilyttää talon rakennusajankohdalle tyypillinen värimaailma ja ilme. Laatoitusten lisäksi ilmettä tilaan tuo nyt kaksi harmaanruskeaa mikrosementtiseinää. Upea tammikaapisto on uniikki ja suunniteltu varta vasten tilaan.

MODERNIEN PINTOJEN JUHLAA VANHASSA TALOSSA

Ensi kertaa tähän tilaan astuttaessa oli vastassa auki revitty lattia, iso kasa maata, avointa tilaa sekä valtavasti toiveita. Nyt paikalla on supermoderni keittiö terästasoineen ja integroituine kaasuliesineen, olo-ja ruokahuone sekä paljon upeita yksityiskohtia. Tiiliseininä ja rouheat teräskattopalkit toimivat yhdessä betonilattian kanssa yllättävänä yksityiskohtana vanhassa talossa.

 

KESÄMÖKIN RAIKASTUS

Raikasta, merellistä ja viihtyisää. Kesämökin vanhat pinnat päivitettiin vastaamaan asukkaiden toiveita uusimalla mm. keittiö ja kaikki sisäpinnat. Samalla irtokalustus sekä tekstiilit uusittiin sopimaan kokonaisuuteen.

KASARISTA KAKSITUHATLUVULLE

Tämä 80-luvun koti siirtyi kertaheitolla nykypäivään, kun sen kaikki pinnat kokivat täydellisen muodonmuutoksen ja myös lähes kaikki kalusteet ja tekstiilit uusittiin. Keittiö muutettiin avokeittiöksi ja muitakin avartavia tilamuutoksi tehtiin lähes koko taloon.

 

YKSIÖ KUIN KARKKI

Toiminnallisuus ja estetiikka samassa paketissa! Tämän viehättävän yksiön suunnittelussa on huomioitu tavallista enemmän myös käytännöllisyyttä. Pienissä tiloissa kalusteiden monikäyttöisyys ja niiden oikeat mittasuhteet ovat tärkeässä roolissa.

MESSUOSASTO

Tämä osasto rakentui Minifarmi + Kukkamessuille toimien samalla koko messujen päälavana sekä juonto- ja haastattelupaikkana